De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder.

Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem dan contact op met het Het Meldpunt, ook als je liever anoniem je verhaal kwijt wilt.

Christien de Ruyter, vertrouwenspersoon bij het Meldpunt is op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar via 06 810 801 17 of per e-mail: vertrouwenspersoon@meldpuntmisbruik.nl.

Ineke van Dongen, preventiemedewerker bij het Meldpunt is van dinsdag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar via 06 2005 44 52 of per e-mail: info@meldpuntmisbruik.nl.

Misbruik melden: 06 810 801 17, (ma – vrij, 9.00 – 17.00) of via het Meldformulier op de website.

Het Meldpunt heeft folders, flyers en posters ter beschikking voor de kerken. Dit materiaal bevat informatie over (preventie van) seksueel misbruik en het Meldpunt Misbruik. U kunt dit materiaal aanvragen via: info@meldpuntmisbruik.nl.

Over het meldpunt
Het Meldpunt Seksueel Misbruik in Kerkelijke Relaties (SMKR) is als een onafhankelijke stichting opgericht door de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde kerken, de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, de Hersteld Hervormde Kerk en de voortgezette Gereformeerde Kerken. Het Meldpunt opereert los van de kerken en heeft geen formele binding met de kerkgenootschappen. Inhoudelijk is zij geen verantwoording schuldig aan genoemde kerkgenootschappen. Iedereen die zich meldt bij het Meldpunt kan er zeker van zijn dat zijn / haar gegevens veilig zijn.